Stuur ons een whatsapp

Bel ons direct!

(010) 288 66 04

Veelgestelde vragen

Hieronder tref je een overzicht van de meest gestelde vragen door werknemers en werkzoekenden. Staat je vraag er niet tussen, laat ons dit dan weten. Stuur een mail naar info@dedetacheerders.nl.

Werk zoeken

Ik zoek werk. Wat moet ik doen?

Op onze website kun je zoeken naar banen en direct reageren. Als je op een vacature reageert, stuur dan altijd een cv mee en motiveer waarom jij in aanmerking denkt te komen voor de functie. Zodra je sollicitatie binnen is, ontvang je van ons een ontvangstbevestiging. Vervolgens kijken wij of je op basis van ervaring en opleiding geschikt bent voor de functie. We zullen per telefoon of email contact met je opnemen om je sollicitatie te bespreken.

Hoe kan ik me inschrijven bij de Detacheerders?

Je kunt natuurlijk direct solliciteren op een van de vacatures op onze website. Vind je echter geen passende vacature, maar wil je toch je gegevens bij ons achterlaten voor toekomstige vacatures, dan kun je gebruik maken van ons inschrijfformulier. Vul hier zoveel mogelijk gegevens in en geef duidelijk aan naar wat voor soort functie je op zoek bent.

Hoe kan ik me uitschrijven bij de Detacheerders?

Wil je niet meer worden benaderd door de Detacheerders voor ander werk, dan kun je een mail sturen naar: info@dedetacheerders.nl. Je kunt uiteraard ook telefonisch contact met ons opnemen.

Voor de vestiging in Rotterdam: (010) 288 66 04

Gegevens wijzigen

Mijn naam en/of adres klopt niet meer. Hoe pas ik dat aan?

Indien je een de Detacheerders account hebt, kun je daar heel veel persoonlijke gegevens wijzigen. Ook kun je een actueel cv uploaden.

Sommige gegevens, zoals je rekeningnummer, kun je niet zelf wijzigen. Hiervoor vragen we je een email te sturen naar info@dedetacheerders.nl of telefonisch contact met ons op te nemen.

Voor de vestiging in Rotterdam: (010) 288 66 04

Werken voor de Detacheerders

Welke CAO is op mij van toepassing?

Als je voor de Detacheerders werkt, dan is de NBBU CAO voor uitzendkrachten op jou van toepassing. In deze CAO vind je informatie over salaris, pensioen, overwerk, reiskosten, vakantiedagen en ziekte. Informatie over de CAO kun je vinden op www.nbbu.nl.

Downloads: CAO voor uitzendkrachten NBBU

Wat voor soort arbeidsovereenkomst krijg ik?

Als je voor de Detacheerders gaat werken, kan dit op verschillende manieren. De meest voorkomende manier is op uitzendbasis. Je gaat dan voor ons aan de slag bij onze opdrachtgevers. Je kunt worden ingezet voor een tijdelijke vacature (bijvoorbeeld ter vervanging bij ziekte), maar ook voor langere tijd ergens aan de slag gaan. Naast uitzenden, werken wij ook op basis van detacheren, payroll en werving en selectie.

Al onze flexwerkers bieden wij goede arbeidsvoorwaarden en uiteraard hanteren wij de inlenersbeloning. Dit houdt in dat uitzendkrachten dezelfde arbeidsvoorwaarden hebben als de werknemers die in vaste dienst zijn bij het inlenende bedrijf. De volgende aspecten vallen onder de inlenersbeloning:
 • Het bruto loon conform de schaal waarin de werknemer is ingedeeld;
 • ATV / ADV;
 • Toeslagen voor overwerk en onregelmatige uren;
 • Initiële loonsverhogingen, zoals bij inlener bepaald;
 • Onkostenvergoedingen;
 • Periodieken.
Als je op basis van een uitzendovereenkomst bij ons gaat werken, regelen wij het volgende voor je:
 • Je uitzendovereenkomst;
 • De uitbetaling van je salaris (per vier weken);
 • Afdracht van sociale premies en eventueel pensioen;
 • Uitkering van vrije dagen en vakantiegeld;
 • Opbouw van reserveringen voor wachtdagen, feestdagen en kort verzuim;
 • Salarisspecificaties en jaaropgave.

Wanneer wordt mijn salaris uitbetaald?

De Detacheerders betaalt vierwekelijks je salaris uit. De uitbetalingsdata voor 2021 zijn:

3 februari 2021
3 maart 2021
31 maart 2021
28 april 2021
26 mei 2021
23 juni 2021
21 juli 2021
18 augustus 2021
15 september 2021
13 oktober 2021
10 november 2021
8 december 2021
5 januari 2022

Wanneer bouw ik pensioen op?

Als je 26 weken hebt gewerkt voor de Detacheerders en je 21 jaar of ouder bent, ga je pensioen opbouwen bij StiPP. In eerste instantie kom je in de basisregeling terecht. Als je langer dan 78 weken voor ons werkt, ga je deelnemen aan de plusregeling. Meer informatie over pensioenopbouw via StiPP kun je vinden op de website www.stippensioen.nl.

Als ik vroeger voor de Detacheerders heb gewerkt. Heb ik dan pensioen opgebouwd?

Als jij langer dan 26 weken voor de Detacheerders hebt gewerkt, dan heb je hoogstwaarschijnlijk meegedaan aan de pensioenregeling van Stipp. Meer informatie over je pensioenopbouw via StiPP kun je vinden op de website www.stippensioen.nl.

Bijverdienen met uitkering

Heb je een uitkering en wil je (tijdelijk) gaan werken via de Detacheerders? Dan adviseren wij je een kijkje te nemen op de website: UWV.

Hier kun je lezen wat je moet doen als je gaat werken en tevens een uitkering hebt. In ieder geval moet je altijd doorgeven dat je naast een uitkering andere inkomsten uit werk hebt. Veelal wordt dit verrekend met jouw uitkering.

Ziekte

Bij wie moet ik mij ziekmelden?

Als je onverhoopt door ziekte of een ongeval niet kunt werken, ben je verplicht dit op je eerste verzuimdag te melden voor 8.30 uur aan de uitzendonderneming en aan de inlener waar je op dat moment werkzaam bent.

Wat zijn wachtdagen?

De Detacheerders hanteert twee wachtdagen bij ziekte voordat tot uitbetaling wordt overgegaan.

Wat voor soort uitkering ontvang ik als ik ziek ben?

Als je werkzaam bent op basis van een uitzendovereenkomst met uitzendbeding (fase 1 en 2) dan eindigt de terbeschikkingstelling zodra je arbeidsongeschikt wordt. Je kunt dan recht hebben op een uitkering op grond van de Ziektewet van het UWV. Met inachtneming van 2 wachtdagen heb je vanaf de derde ziektedag recht op een ZW-uitkering en een aanvulling van de Detacheerders tot 90% van het uitkeringsdagloon.

Als je werkzaam bent op basis van een uitzendovereenkomst voor bepaalde tijd of onbepaalde tijd (fase 3 en 4) dan heb je in geval van ziekte of ongeval recht op doorbetaling van 90% van het vastgestelde loon gedurende de looptijd van de uitzendovereenkomst, met een maximumtermijn van 52 weken.